Общая площадь : 73 м2

Проектирование : 2019 Начало реализации : 2019

Авторский коллектив: איבן סלווינסקי, יקטרינה ויאזמינובה При участии: אנה גרבן, אלינה פלחובה, אנסטסיה קזבן

Фото: (c) VSA

הדירה ממוקמת בלב הבירה בבית ישן ויפהפה. החלונות מציעים נופים ייחודיים של הפנורמה של סוללת נהר מוסקבה, קוטוזובסקי פרוספקט, הקומקון וגשר המטרו. בעבר התגורר אמן בדירה זו בקומה ה-10. כמעט ולא היו לו קרובי משפחה, אז לא היה מי שיעזוב את הפינה הרומנטית הזו. אחריו נותרו בדירה ציורים ישנים, סקיצות, פסלים, ותקרות גבוהות, טיח לא מפריע וקומות ביניים העניקו למקום הזה אווירה רומנטית מיוחדת משלו. רציתי להשאיר הכל כמו שהוא ולשמור על הרוח היצירתית המקורית הזו.

הלקוחות - משפחה עם שני בנים, אחד מהם בן 17 והשני 4 - רצו שלכל אחד תהיה פינה משלו שבה יוכל לפרוש. בתחילה, תוכנן ליישב את הבן הבכור והקטן יחד, וליצור סלון גדול. עם זאת, הלקוחות הסבירו שכולם במשפחתם מופנמים, והם מבלים את רוב זמנם לבד בחדריהם. לכן, בשטח קטן יחסית, היה צורך להציב שלושה חדרי שינה מבודדים מן המניין, מטבח, סלון, חדר רחצה, ולא לשכוח את האחסון.

בעקבות תמונותיהם של אדריכלים – מחברי הבניין, השואבים את השראתם וסגנונם מהאדריכלות האיטלקית, רצינו ליצור פנים בהיר ואמוציונלי שספג את מורשת התקופה ואת האנרגיה של זמננו. פועל על בסיס רצונות הלקוח להפוך את הפנים בגוונים רגועים "ארציים" ירוקים וחומים, הפרויקט, להיפך, התברר כיעיל ובהיר מאוד.מגוון המרקמים בעיטור, יחד עם גוון צבע עדין, מולידה תחושה כמעט פיזית של מישוש.

בחדר השינה הראשי יש חלון ענק המשקיף על קו המים, אז רציתי לראות את החלון הזה לא רק מחדר השינה, אלא גם מהסלון. לשם כך השתמשנו במחיצת הזזה במקום בדלת. החלטה כזו יוצרת תחושה של "פיתוח" של החלל במקום רחוק יותר ממה שהצופה רואה, תחושה שהדירה והחדר גדולים בהרבה ממה שנראה לעין. זה קורה בגלל העובדה שהמוח עצמו משלים את הבנייה של חללים נוספים. עכשיו אנחנו יכולים, יושבים על כיסא בסלון ושותים קפה של בוקר, להסתכל מהחלון ולראות את העיר מתעוררת לנגד עינינו.

ישנם ניואנסים בעיטור חדר השינה, היוצרים חלל הומוגני עם הסלון. הארון בחדר השינה לא מגיע עד הקיר לגמרי, אלא מסתיים באותו מדפים פתוחים כמו בסלון. מה גם שאבן הטרצו האפורה בחדר השינה מגיעה גם מהסלון. מעל שולחן המטבח היה חלון עגול קטן, שהיה חסום זמן רב. זה לא רק מביא יותר אור, אלא גם נותן חיבה מסוימת לדירה.

בנוסף, הלקוחות ביקשו להשתמש בנברשת ישנה אחת עם קריסטלים בפנים. כשהתחלנו למיין את הנברשות לסלון, זה לא התאים בכלל עם הפנים הכללי. מכיוון שישנן מתכות שונות במטבח, בפרט פליז ונחושת, היה צורך לתלות משהו מאותם חומרים. ואז מצאנו נברשת מוזהבת, בדומה לעליית כותרת של פרח או לקליפה, הפנים מיד נאסף והפך למעניין.כשהמארחת ראתה את הנברשת החדשה, היא כבר לא רצתה להשתמש בזו הישנה. עם זאת, לקחנו בחשבון את רצונותיה והשתמשנו בעדשות ובגבישים בפנים, אך מודרניים יותר. אם תסתכלו היטב, בכל חדר תוכלו למצוא פרטים שמפנים אותנו לאותה נברשת עם קריסטלים.

בדירה היה יציקת טיח מאוד מסודרת ומתוחכמת, שלא רצינו לשנות כלל, אז החלטנו לעשות יציקות של יציקת הטיח הישנה ולחזור עליה בפנים החדשים.

אני רוצה לשים לב במיוחד לחדר ההלבשה ולאולם. הם עשויים באותו סגנון עם פיתוחי טיח אלגנטיים, אלמנטים זהובים ונברשת יוצאת דופן עם קריסטלים. חדר הלבשה מבד נראה כמו פיסת קיר, אם כי למעשה הקיר הזה עם ידית פליז מתגלגל לתקרה ופותח את המראה.