Общая площадь : 25 м2

Проектирование : 2019 Начало реализации : 2019

Фото: VSA

כשהכרנו לראשונה עם גיבורי התכנית ובדקנו את הבית, התגלו הצרכים והחסרונות החשובים ביותר, ביניהם מטבח קטן וצפוף, פריסת סלון לא מוצלחת ותקרות נמוכות. מאוחר יותר התברר שבניית המסגרת-פאנל של הבית לא הצליחה לשמור על חום והצריכה החלפה מלאה של הבידוד יחד עם עבודת חזית. אבל הכי נעלבנו מהעובדה שבבית הותקנו חלונות סטנדרטיים קטנים, תלויים וסגורים בסורגים, שמנעו מאיתנו לחלוטין לראות את האתר, שמצדו היה ראוי להערצה. כשבדקנו את הבית מהצד ההפוך, הופתענו לגלות מבנה תלוי בלתי צפוי של הקומה השנייה, מעין "בית ציפורים". כל זה הוביל אותנו להרחיב את מבנה הקומה השנייה עד למטה, להפוך אותו לחלון מפרץ מזכוכית, להגדיל את הסלון על חשבונו ולארגן חדר אוכל בחלון המפרץ הזה. החלטנו גם לפרק את הקיר בין המטבח לסלון, ובשמירה כמעט על אותו שטח כמו המטבח הישן, שינינו את התצורה שלו כך שעכשיו כל מה שצריך יכול להיכנס בו: מקום אחסון, תנור, מדיח כלים , מקרר, מסנן מי שתייה ומכלי אשפה.
כדי לקשט את החלל החדש, בחרנו צבע ניגודיות פרובוקטיבי למדי - חלוקה קפדנית של המטבח והסלון לשני אזורי צבע: לבן וכהה.ההחלטה היא פרובוקטיבית, כי לעתים קרובות קשה לשמור על איזון של גוונים בהירים וכהים, לקחת בחשבון את כל הניואנסים של תאורה, המשקפים את תכונות החומרים ופרטים אחרים שבסופו של דבר משפיעים על תפיסת החלל, כדי לא להעמיס יתר על המידה. החדר, ולא להפוך אותו לקודר ומפחיד. כדי למנוע את זה, השתמשנו בגוונים בהירים של חיפויי רצפה, לצביעת אזורים כהים בפנים השתמשנו בציפוי דקורטיבי במרקם מחוספס, מט, אך עם ברק קל בזווית. יחד עם פתחי חלונות מוגדלים וזרקורים, זה הפך את הפנים לא כבד וקודר, אלא עוטף, אטמוספרי ועוטף.
בתהליך יישום הפרויקט נתקלנו כמובן בהפתעות מסוימות, הקשורות בעיקר בהעדר נתונים מדויקים על הבית. אז, בתהליך פירוק המחיצה בין המטבח לסלון, התברר שהקיר הזה כולל עמוד נושא עומס התומך בקומה השנייה. לאחר מכן, היה צורך לחזק את הפתח בקרן LVL כפולה. כל פתחי החלונות לאורך ההיקף חוזקו באותן קורות. בנוסף, לאיש לא היה שמץ של מושג כיצד מסודרת הלבנים המורכבות של תנור האח, הממוקם במרכז הבית. לא שללנו את האפשרות שצינור הארובה יכול להיות ממוקם ישירות מעל תוספת האח. אבל בהנחותיהם, הם בכל זאת יצאו מאיזושהי היגיון בנייה, בהתחשב בכך שאחרי הכל, הצינור היה צריך להיות איפשהו מאחורי פתח התנור. וכך יצא.
בסופו של דבר הפרויקט יצא לפועל וכל קשיי הבנייה התגברו.הפנים התברר כמקורי ובעל אופי בולט. החומרים והצבעים הורכבו, הארגונומיה לא נפגעה (אלא שופרה), וכל הפתרונות הלא סטנדרטיים שהמצאנו יושמו. פתרונות כאלה, למשל, כוללים את המטבח כולו, ששני חלקיו בעלי עיצוב לא סטנדרטי של משטחים. לחלק לאורך הקיר גובה משטח שולחן של 150 מ"מ. המסד נמוך, 60 מ"מ בלבד, ולמודול המטבח החיצוני יש צג שלוחה. האי משתמש בעיצוב שולחן מקונן שאינו נראה מהצד. זה נותן שלמות לכל נפח האי, מה שהופך אותו כלפי חוץ למקבלית מונוליטית אחת. כמו כן, תכננו כיור משולב במשטח, העשוי מאותו חומר כמו השיש עצמו. לכיור שני מפלסים. המפלס העליון משמש כמדף עליו ממוקם המיקסר. כך ברז המטבח הגבוה לא בולט החוצה ככל שהוא יכול. כן, וכל כלי מטבח לא יפריעו למשטח השיש, אך ניתן להסתיר אותו מהעין בתוך הכיור. על מנת למנוע נזילות בתוך החזיתות, עשוי "מסד" קטן לאורך היקף פלטת השולחן - שוליים, גובה 10 מ"מ.
בנוסף למטבח, בפרויקט זה עיצבנו ספה עם מדף לשולחן, שולחן אוכל על רגליים גליליות יפהפיות, מדפי להבים משולבים במראות וכלי חרס מפורצלן וכל שאר מבני הריהוט. בעבודתנו, איננו מוגבלים לפתרון בעיות בנייה בלבד.